ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

Zpravodaj ZÁŘÍ 2024

Vážení spoluobčané,

měsíc září utekl, všichni se pustili do učení a školní dny byly obohaceny hrami i výukou venku a vycházkami do okolí školy. Žáci ZŠ si naplánovali se svými učitelkami pěší výlety do cukrárny v Malé Hraštici a k Voznickému potoku. Ve čtvrtek 5. září skupina vítězů celorepublikové soutěže „10 000 kroků“ využila svoji výhru a odpoledne si děti užily bowling ve Svatém Poli.

Velmi děkujeme Obci Mokrovraty za modernizaci školní kuchyně a skladovacích prostor, za částečné stavební úpravy v jídelně, za nově zrekonstruované toalety v přízemí. Vše nyní odpovídá nejnovějším trendům školního stravování. Nově byla vybudována další část chodníku kolem budovy školy.

ZŠ i MŠ je zapojena do Šablon OP JAK I. Projektový den s exkurzí na Letišti Václava Havla byl realizován v pondělí 16. září, další s primárním preventivním programem „Bezpečný pes“ ve čtvrtek 26. září. Oba projekty všechny zaujaly, čas strávený na letišti, v blízkosti letadel, hasičské techniky, pozorování startu i přistávání letadel, poutavé vyprávění bývalého pilota, to vše bylo pro děti ohromující.

Očekávaná podzimní pouť s atrakcemi, ale i pouťový školní jarmark, to je již několik let tradicí v naší obci. Všichni žáci z jednotlivých tříd ZŠ, ŠD i MŠ společně s učitelkami chtěli obohatit jarmark různými dobrotami. Pečení se povedlo, tradice zůstala zachována a my děkujeme i těm, kteří se svými dětmi upekli doma, přinesli a také těm občanům, kteří dobrovolně přispěli za zakoupené zboží.

V říjnu nás čeká spousta dalších aktivit, začíná bruslařský výcvik s trenéry na zimním stadionu v Příbrami, také podzimní prázdniny a my vám všem přejeme příjemné podzimní dny.

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty